Cum să descarci gratuit Microsoft Word

Microsoft Word este unul dintre cele mai populare programe de procesare a textului, folosit în întreaga lume pentru crearea și editarea documentelor. Deși în mod obișnuit este necesar un abonament la Microsoft 365 pentru a avea acces complet la această aplicație, există câteva metode prin care poți descărca și utiliza Microsoft Word gratuit. În acest articol, vom explora aceste opțiuni, oferind o soluție pentru cei care doresc să utilizeze Word fără a plăti.

1. Utilizarea Microsoft Word Online

Una dintre cele mai simple modalități de a utiliza Microsoft Word gratuit este prin intermediul versiunii online. Microsoft oferă o variantă gratuită a aplicației Word, disponibilă direct în browser. Iată cum poți accesa Microsoft Word Online:

 1. Accesează site-ul Office: Mergi la www.office.com și conectează-te cu un cont Microsoft. Dacă nu ai un cont, poți crea unul gratuit.
 2. Selectează Word: După ce te-ai conectat, vei vedea pictograma Word în tabloul de bord al Office. Dă clic pe aceasta pentru a deschide aplicația.
 3. Creează și editează documente: Acum poți crea și edita documente direct în browser. Deși versiunea online nu are toate funcționalitățile versiunii desktop, aceasta oferă suficiente instrumente pentru majoritatea utilizatorilor.

2. Descărcarea aplicației mobile Microsoft Word

Microsoft oferă aplicații mobile gratuite pentru Word, disponibile atât pentru iOS cât și pentru Android. Aceste aplicații permit crearea, vizualizarea și editarea documentelor, fiind ideale pentru utilizarea în deplasare. Iată cum poți descărca aplicația mobilă:

 1. Deschide App Store sau Google Play Store: În funcție de dispozitivul pe care îl folosești, deschide magazinul de aplicații corespunzător (App Store pentru iOS, Google Play Store pentru Android).
 2. Caută Microsoft Word: Introdu „Microsoft Word” în bara de căutare și selectează aplicația oficială de la Microsoft.
 3. Instalează aplicația: Apasă butonul de instalare și așteaptă ca aplicația să fie descărcată și instalată pe dispozitivul tău.
 4. Conectează-te cu un cont Microsoft: După instalare, deschide aplicația și conectează-te cu un cont Microsoft pentru a începe să utilizezi Word pe mobil.

3. Utilizarea versiunii de încercare a Microsoft 365

O altă metodă de a descărca și utiliza Microsoft Word gratuit este prin intermediul versiunii de încercare a Microsoft 365. Acest abonament oferă acces la Word, Excel, PowerPoint și alte aplicații Office pentru o perioadă limitată. Iată cum poți obține versiunea de încercare:

 1. Accesează site-ul Microsoft 365: Mergi la www.microsoft.com/ro-ro/microsoft-365 și caută opțiunea pentru versiunea de încercare gratuită.
 2. Creează un cont sau conectează-te: Dacă nu ai deja un cont Microsoft, va trebui să creezi unul. Dacă ai deja un cont, conectează-te.
 3. Introdu detaliile de plată: Deși versiunea de încercare este gratuită, va trebui să introduci detaliile cardului de credit. Nu vei fi taxat dacă anulezi abonamentul înainte de încheierea perioadei de încercare.
 4. Descarcă și instalează Microsoft Word: După ce te-ai înscris pentru versiunea de încercare, poți descărca și instala Microsoft Word pe dispozitivul tău.

4. Utilizarea alternativei gratuite – Microsoft Office Starter 2010

Microsoft Office Starter 2010 este o versiune gratuită și limitată a suitei Office, care include Word și Excel cu funcționalități de bază. Deși această versiune nu mai este susținută oficial de Microsoft, încă poate fi găsită online și utilizată pentru nevoi de bază.

 1. Caută Microsoft Office Starter 2010: Poți găsi pachete de instalare pentru Office Starter 2010 pe diverse site-uri de descărcare software. Asigură-te că descarci de pe un site de încredere pentru a evita malware-ul.
 2. Descarcă și instalează: Urmează instrucțiunile de instalare pentru a descărca și instala Office Starter 2010 pe computerul tău.

5. Alternative gratuite la Microsoft Word

În cazul în care niciuna dintre opțiunile de mai sus nu este potrivită pentru tine, există și alternative gratuite la Microsoft Word care oferă funcționalități similare:

 • Google Docs: Un procesor de text online gratuit, care oferă funcționalități similare cu Microsoft Word și permite colaborarea în timp real.
 • LibreOffice Writer: O alternativă open-source la Microsoft Word, care oferă o gamă largă de funcționalități și este compatibilă cu fișierele Word.
 • WPS Office: O altă suită de productivitate gratuită, care include un procesor de text similar cu Microsoft Word.

Concluzie

Deși Microsoft Word este în mod obișnuit disponibil printr-un abonament plătit, există mai multe modalități de a-l utiliza gratuit. Fie că alegi versiunea online, aplicația mobilă, versiunea de încercare a Microsoft 365, sau chiar o alternativă gratuită, ai la dispoziție multiple opțiuni pentru a crea și edita documente fără a cheltui bani. Aceste soluții sunt ideale pentru studenți, profesioniști și oricine are nevoie de un procesor de text puternic și accesibil.

You May Also Like

Despre autor: alexandru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *